Biskut Suji Brunei – Simple Juga Sedap

banner 468x60

Assalammualaikum, apa khabar anda semua…sehat?..Dah banyak ke gentel biskut raya? Pertanyaan untuk suri rumah atau memang mereka suka buat biskut raya, tapi kalau takde pun boleh beli. Tak salah beli, kalau semua nak buat, nanti susah orang nak business biskut raya. biskut suji brunei sukatan cawan,biskut suji brunei mat gebu,biskut suji royal brunei,biskut raya suji brunei,cara buat biskut suji brunei,cara membuat biskut suji brunei,harga biskut suji brunei, Buat yang mencari2 biskut untuk dibuat, boleh try Biskut Suji Brunei ni..memang best….

MESOTHELIOMA

For those diagnosed with mesothelioma, an asbestos-related cancer of the lining of the lung (pleura) or the lining of the abdominal cavity (peritoneum), finding a credible source of information about the disease itself and the medical options available, is of the highest priority. After years of research and synthesis of information, we have assembled a web site and packet for patients and their loved ones. We hope you find this web site helpful.

A mesothelioma diagnosis can be overwhelming, and we are here to answer any questions you might have, and to help you take the steps necessary to find the options that are best suited to your individual needs.

Our staff is experienced and knowledgeable in dealing with mesothelioma patients and their family members, and the service we provide is always with appreciation for the difficult time you are facing. Although you have found us on the Internet, rest assured there are real people here to help. Please feel free to contact us at any time at 1-877-FOR-MESO (367-6376). (Please read disclaimer at bottom of page before proceeding.)

Kuih Raya - SUJI BRUNEI

RESEPI : BISKUT SUJI BRUNEI

BAHAN-BAHANNYA

  • 200 gram minyak sapi
  • 100 gram lemak sayur @ shortening
  • 180 gram gula halus @ kastor
  • 100 gram cornflakes, kisar halus
  • 1 kuning telur
  • 80 gram suji
  • 80 gram tepung jagung
  • Tepung gandum secukupnya (kurang lebih 370 gram)

BAHAN SALUT

3cawan Nestum yang dikisar halus secukupnya
3cawan Susu tepung secukupnya
4sudu besar gula aising (yang ni terpulang, nak letak atau abai kan)

CARA MEMBUATNYA

  1. Putar minyak sapi, shortening dan gula halus hingga rata. Masukkan kuning telur dan putar hingga sebati dan rata.
  2. Perlahankan kelajuan, masukkan suji, tepung jagung, cornflakes kisar dan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga mendapat doh yang lembut (guna anggaran tepung 370 gram dan mungkin tidak habis).
  3. Ambil secubit adunan dan gentel sebesar hujung ibu jari, susun dalam loyang pembakar. Buat hingga siap. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 180C, selama 20 minit atau hingga kuning keemasa.
  4. Biarkan sejuk atas dulang pembakar. Perlahan2 ambil biskut yang siap tadi dan golek-golekkan dalam bancuhan bahan salut tadi, isi dalam paper cup pilihan. guna yang saiz kecil, simpan dalam bekas kedap udara

Resep: Brunei Suji kue

Bahannya

  • 200 gram minyak sapi
  • 100 gram lemak sayuran @ memperpendek
  • 180 gram gula halus @ Caster
  • 100 gram cornflakes, menggiling halus
  • 1 kuning telur
  • 80 gram suji
  • 80 gram tepung jagung
  • Tepung gandum cukup (kurang dari 370 gram)

Salut bahan

3 cup nestum sudah cukup bagus
3 gelas tepung secukupnya
4 SDM gula icing (ini terserah, mau turunin atau abaikan kanan)

Cara membuatnya

  1. minyak sapi bulat, memperpendek dan gula halus sampai rata. Masukkan telur kuning dan putar ke yang berpengalaman dan datar.
  2. kecepatan lambat, masukkan suji, tepung jagung, cornflakes dan tepung terigu sedikit demi sedikit untuk mendapatkan adonan yang lembut (gunakan 370 gram tepung dan mungkin belum selesai).
  3. ambil sejumput campuran dan pria sebesar ujung jari, mengatur pembakar lemak. Bersiaplah. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 180 C, selama 20 menit atau sampai kuning keemasa.
  4. mari kita dingin pada nampan pembakar. Perlahan-lahan ambil kue yang sudah siap dan move on dalam campuran bahan salut, isi pilihan piala kertas. Gunakan ukuran kecil, simpan dalam wadah kedap udara

 

Tags:
banner 468x60
author

Author: 

Related Posts

Tinggalkan Balasan