5 Resepi Masakan Raya

banner 468x60

1. Kongsi Resepi Biskut Oat Crunchy Mudah – Kuih Raya

Resepi-Biskut-Oat-Crunchy-Mudah

Resepi Biskut Oat Crunchy Mudah – Kuih Raya,  dah masanya membuat kuih raya, bagaimanapun pilihlah kuih raya yang berkhasiyat dan bukan hanya sedap je, setiap kali hari raya, tak ramai yang memperdulikan kesihatan sendiri. apa ada depan mata semuanya di makan. tak ambil kisah lagi dengan pioramiod makanan. lepas raya ramaio yang merosot tahap kesiohatannya.

klionik dan hospital di penuhi pengunjung yang memerlukan raatan dan ubat, kebanyakanya kencing manis,darah tinggi,lemah jantung. kalau makan rendang tu, ingat-ingat sikit. kalau makan kuih raya, ambil kira kandungan gula. memang semuanya sedap-sedap tapi sedap takj semestinya kena makan banyak. banyak kuih raya yang mengandungi sert dan berkhasiat teapi juga mengandung gula,lemak dan sebagainya. kesimpulannya. apa sahaja jenis kuih, tak perlu dimakan berlebih-lebihan, senantiasa bersederhana dengan hidup  READ MORE

2. Kongsi Resepi Nasi Minyak Dan Ayam Masak Merah Sedap Hidangan Pagi Raya

Nasi-Minyak-Dan-Ayam-Masak-Merah-Sedap

Dalam tercari cari resepi, saya tertarik untuk mencupa resepi nasi minyak ibunda untuk merasai kelainan dari resepi nasi minyak yang biasa saya gunakan. Ia memang sedap walaupun saya tidaklah merasakan suatu kelainan ketara dari nasi minyak kami sebelum ini. Cuma kali ini Nana yang ditugaskan memasak juadah nasi minyak dan ayam masak merah telah terlupa untuk meletakkan pewarna dan kismis, jadi ianya nampak kosong walaupun rasanya tetap sedap. Jadi saya tak lah snap gambar nasi minyak tu. Lebih fokus pada ayam masak merah dan pajeri nenas sahaja.   READ MORE 

3. Resepi Biskut Raya Terkini Biskut Popia Nestum

Resepi-Biskut-Popia-Nestum-Rangup - RESEPI MASAKAN RAYA

Resepinasiayam.net Ada ke yang rajin buat biskut raya sendiri. ok la, hari ni saya nak share resepi biskut raya yang boleh korang cuba sendiri kat rumah. sangat senang dan simple sahaja

Jom buat popia nestum, super duper senang ok READ MORE 

4. KONGSI RESEPI AYAM MASAK MERAH RINGKAS – Hidangan Pagi Raya

Kongsi resepi Hidangan Pagi Raya

Resepi Ayam Masak Merah yang ini diambil dari blog Ana Suzana yang dipelajari dari ayahnya yang merupakan seorang tukang masak bagi majlis kenduri kawin yang tersohor di kampung beliau. Dah lama resepi ini disalin, cuma belum ada kesempatan dan masa yang sesuai untuk dicuba sendiri sehingga lah hari ini. READ MORE 

5. Resepi Biskut Kacang Tanah Traditional Rangup – Kuih Raya

Resepi-Biskut-Kacang-Tanah-Traditional-Rangup - 5 mresepi masakan raya

Biskut kacang tanah tradisi or traditional peanut cookies, yang tradisi ramuannya mengguna minyak sayuran seperti minyak sawit atau minyak jagung dan di sini kita guna minyak jagung Mazola, ianya tidak menggunakan majerin atau mentega, rasa kacang tanah yang mewah dengan campuran mentega kacang (peanut butter) dan kacang tanah yang telah digoreng tanpa minyak dan kisar halus….tersangatlah sedap sekali – ringan dan cair di mulut…MasyaAllah sedapnya. Anda harus mencuba untuk merasai apa yang saya rasa. READ MORE

Mesothelioma Life Expectancy

Average life expectancy for mesothelioma patients is 12 to 21 months. How long a patient lives depends on several factors including age, stage of the disease, and overall health. Approximately 40 percent of patients live past one year; 9 percent live longer than 5 years.

Malignant mesothelioma is an aggressive form of cancer whose symptoms typically don’t show up until later stages. Therefore, life expectancy for mesothelioma patients is generally short, especially without treatment.

Life expectancy varies significantly from patient to patient based on a number of individual factors and circumstances. Long-term survival is extremely rare, with fewer than 10 percent of patients living beyond 5 years. Early detection and quality health care are the most important factors in improving one’s prognosis.

banner 468x60
Rate this article!
5 Resepi Masakan Raya,5 / 5 ( 1votes )
author

Author: 

Related Posts

Tinggalkan Balasan