Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Tak tahu cara masak Ikan yang simple tapi sedap? Ini ada 5 resepi Ikan simple dan sedap…

Kongsi Resepi Ikan Bawal Masak Taucu Terbaru

Kongsi Resepi Ikan Bawal Masak Taucu

Kongsi Resepi Ikan Bawal Masak Taucu Terbaru,  Juadah berbuka lagi , saya masak ikan bawal taucu , kegemaran suami saya…ikan yang sedap di masak resepi taucu ni macam ikan tenggiri , ikan bawal , ikan jenahak , ikan kembung pun sedap juga . Kalau di letak cili merah yang dibelah dua lagi sedap sebab boleh di makan sekali dengan nasi cili ni tapi saya tak letak cili sebab anak-anak tak makan kalau ada cili.. Read More

Kongsi Resepi Asam Pedas Ikan Merah

Hari ni saya masak asam pedas kegemaran kami sekeluarga. Kalau dah peminat no 1 asam pedas, kalau makan kat luar pun mesti nak cari asam pedas juga. Tapi biasalahkan, kalau masak sendiri, lagi puas hati dan puas makan. Resepi ni biasa2 je, yg penting kita guna ikan segar yg menepati citarasa kit. barulah masakan kita tu. Kalau lauk asam pedas, laparnya terus lain macam, kenyangnya pun lain macam juga. Jomlah tengok resepi mudah ni, kang meleret2 plk berceloteh kat sini… Read More

Kongsi Resepi Asam Pedas Ikan Kembung Mudah

Kongsi Resepi Asam Pedas Ikan Kembung Mudah : Asam pedas ikan ( tak kira ikan apa sekali pun) adalah my favorite, favorite, favorite food. Yang menjadi kegilaan saya tentang masakan ini adalah rasanya yang unik. Sangat, sangat sedap dengan gabungan 3 rasa iaitu masin, masam dan sedikit manis.

Tekak saya tentang masakan ini agak cerewet. Pernah juga makan di restoran-restoran atau makan masakan orang lain. Tetapi tidak semua asam pedas dapat menawan hati saya. Silapnya kerana mereka tidak pandai seimbangkan rasa masam, masin dan manisnya sebabnya rata-rata resepi asam pedas ni lebih kurang sama saja mana-mana pun. Sedap tak sedap asam pedas ni bergantung pada kebijaksanaan kita menyesuaikan rasanya… Read More

Resepi Gulai Ikan Temenung Simple dan Sedap Perlu di Cuba

Apa khabar pengunjung blog Resepinasiayam.net semua?
Mesti semua sihat-sihatkan..harap-harap begitulah..kalau yang tak sihat tu, pergilah ke klinik berjumpa doktor.Itu yang terbaik dari dibiar penyakit itu berlarutan

Hari ini terasa macam dah lama tak post apa-apa masakan dalam blog ni.Rasa macam kurang sesuatu lak. Disebabkan hari ini saya just masak gulai ikan saja so saya post yang ni lah. Saya rasa masakan ni sure semua orang tahu buatkan.Pejam mata pun leh buat…tapi dari tak ada apa-apa..lebih baik adakan!!…Dah rindu sangat nak posting..gulai ikan pun kira ok la!! Jom kita layan Resepi Gulai Ikan Temenung Simple dan Sedap di bawah ini…. Read More

Resepi Ramadan Raya Sambal Cili Ikan Bilis Petai Sedap Dan Mudah Wajib Coba

Memasak resipi masakan menjadikan bulan Ramadhan-baik malam buddy muda tengah rehat selepas hanya mungkin selesai Makan Makan malam dengan keluarga saya. Hmm,, Bentar lagi kita umat Islam di dunia akan menghadapi satu penuh bulan magfiroh iaitu bulan Suci Ramadan tahun 2017-1438 H.

Sudah tentu bagi kebanyakan suri rumah sudah lazim sebagai puasa dalam bulan puasa tahun bulan harus tambahan persediaan dari segi masakan, sangat baik untuk denda makan Sahur dan Iftar. Bilangan pelbagai jenis hidangan, selain daripada yang basah dan resepi kek kering dan juga minuman praktikal tipikal Ramadan, tetapi pasti ibu-ibu di rumah ingin menjadikan masakan yang mudah lagi lazat dan sihat sudah tentu… Read More

Blog ini menitipkan resepi-resepi masakan, sama ada resepi warisan keluarga, dari sahabat handai atau pun resepi yang diperolehi daripada surfing saya di alam internet ini,yang mana telah saya nyatakan sumber perolehannya. Jika anda sudi, anda juga boleh mencuba. Semoga ada manfaatnya…

Read More: 5 Resepi Ayam Paling Simple dan Sedap

Pencarian resepi :

5 Resepi Ikan Simple Dan Sedap

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *